top of page

Gábor

Gábor 59 éves, rokkantnyugdíjas. Kb. tíz éve nyirokcsomó rákkal küzd, ezen kívül cukorbeteg és glaukómája is van. Jövedelme 42.800 Ft rokkantnyugdíj. A lakásban vele él özvegy húga, Katalin, valamint az ő unokája, Juli. Katalin értelmi fogyatékos, és krónikus bronchitisze is van, összes jövedelme a bérpótló juttatás: 28.500 Ft. Az unoka után járó családi pótlékot az anya veszi föl, aki egyáltalán nem tartja a kapcsolatot gyermekével, és semmilyen módon nem is támogatja. Az unokát kicsi kora óta ők nevelik, ami igazából azt jelenti, hogy Gábor gondoskodik róla, mivel Katalin állapota ezt nem teszi lehetővé.

A család a lehetőségekhez képest rendezetten él egy másfél szobás lakásban. A kislányé a fél szoba, és egy 11nm-es részt is hozzácsatoltak a lakáshoz önkormányzati engedéllyel, ezt konyhának és kamrának alakították ki. Az átalakítást még nem sikerült befejezni forrás híján.

Bár Gábor állandó erőfeszítéseket tesz, hogy a család költségvetése egyensúlyba kerüljön, a 61.300 Ft sehogy sem elegendő a költségek fedezésére. Gyakran elcsúsznak a rezsivel, többször igénybe vették a Családsegítő Központ adósságcsökkentő szolgáltatását. Jelenleg is van adósságuk. Ez tovább nehezíti a helyzetüket, lehetőségük sincs bútorra költeni.

Alapítványunk szekrényeket szállított Gáborékhoz.

Adományozó: Valovics Iván

Tags:

bottom of page