top of page

Dóra

A család 4 főből áll: anya, apa, 15 éves 8. osztályos nagyfiú (az anya előző házasságából), és 3 éves ovis kislány. Az anya és a kislány látássérültek. A gyerekek korábban állami gondozásban éltek, de a kislány már egy éve, a fiú szeptember óta itthon van. Fontos lenne, hogy mindkét gyermek a családban maradhasson! Jelenleg intenzív családgondozásban vesznek részt, együttműködőek és nagyon sokat tesznek önmagukért.

A család állandó jövedelme 100.000Ft körül van (rokkant járadék, fogyatékossági támogatás, családi pótlék, GYES), melyet olykor az apa alkalmi munkavállalása egészít ki.

Lakásbérleti szerződésüket 2010-ben az önkormányzat felmondta a felhalmozódott hátralékok miatt. Jelenleg jóhiszemű jogcím nélküliek. Kikapcsolták őket a gáz és áram szolgáltatásból, melyet önerőből ebben a hónapban rendezni tudtak. Kártyás áram és gázórát kaptak, így elkerülhető, hogy újra nagyobb összeg halmozódjék fel a lakáson. Tehát van villanyuk és gáztűzhelyük, de nincs konvektoruk. Nem tudják a lakást fűteni.

A lakás nagyon rossz állapotban van, ha sikerülne festéket szerezni, az apa ki tudná festeni. A nagyfiú a földön alszik egy szivacson, tehát ha a szülők kaphatnának egy kihúzható kanapét, akkor mindkét gyermeknek lenne külön ágya.

A konyhában az edények egy nyitott polcon vannak, sokat javítana a környezetükön egy zárt konyhaszekrény!

Jelenleg még van 240.000Ft lakbértartozásuk, melynek havi részletekben történő visszafizetését vállalták.

December 14-én volt egy bírósági tárgyalásuk, ahol arról döntöttek, hogy a család maradhat-e tovább a lakásban. A perre azért került sor, mert a családnak volt egy régebbi (86.000Ft-os) adóssága az önkormányzat felé. Ezt a tartozásukat 7.000Ft híján kifizették már.

Alapítványunk segítségével ezt a hiányzó összeget befizették, és így továbbra is a lakásukban maradhatnak és bekapcsolódhatnak az adósságcsökkentő programba.

Ugyancsak alapítványunk segítségével kaptak egy kihúzható kanapét, így a gyerekek már külön ágyban tudnak aludni!

Tags:

bottom of page