top of page

Balog család

A családban négy kiskorú gyermek (18, 17, 14, és 8 évesek) nevelkedik. A nagyfiú idén fog érettségizni egy szakközép iskolában és egyben élsportoló, húga 11.-es egy másik kereskedelmi szakközép iskolában, nagyon jó tanuló. A két kisebb testvérük is szorgalmasan tanul.

A lakás, amiben a család él 2 szoba, előtér, konyha, WC, fürdőszoba helyiségekből álló, központi fűtéses önkormányzati bérlakás. Tiszta, rendben tartott.

Az anya rokkantnyugdíjas, a rehabilitációs ellátás összege 42. 000Ft havonta. Az édesapát szintén leszázalékolták, jövedelme 27. 800Ft, és néha alkalmi munkát vállal. A gyermekek után járó családi pótlék összege 64 ezer forint.

Az anya megmutatta számláit, hogy folyamatosan fizeti a lakbért (havi 33 ezer ft.), elmondta, hogy van hátralékuk 352 ezer forint, amit folyamatosan törlesztenek. Részletfizetési kérelmet adtak be. Sikerült 150. 000Ft-ot befizetniük családi segítséggel, a fennmaradó 245 ezer Ft-ra kérték a részletfizetési kedvezményt.

A család állandó havi bevétele 133. 800Ft, a lakással kapcsolatos kiadások havi összege az elmaradások részletfizetéseivel együtt közel 100. 000 forint.

A család igyekszik fizetni a lakbér és közüzemi számláit, hogy megtarthassák lakhatásukat.

A család folyamatos anyagi problémái miatt a lakásban lévő bútorok hiányosak, jelenleg nincs szekrényük, ahova a ruháikat tehetnék, és ágyneműik is hiányosak, a porszívójuk elromlott.

Sokszor az élelmiszerek és tisztítószerek megvétele is gondot okoz.

A család kölcsön kapott egy palackos gáztűzhelyt, amit visszakért a tulajdonos, ezzel a főzési lehetőségük megszűnhet.

Alapítványunk két szekrényt szállított egy anonim adományozótól a családnak, és így végre el tudták rakni a ruháikat. Egy másik anonim adományozótól ágyneműt és paplant kaptak. Hoffmann Andrea és Sadeczky Ilona vásárolt egy palackos gáztűzhelyet, és így újra tud főzni a család!

Tags:

bottom of page