top of page

Margó

Margó két különböző kapcsolatából, négy fiával évekig vidéken élt. Egyedül tartotta el a négy gyereket. Családi okok miatt két évvel ezelőtt a két kisebb gyerekkel (akik most 11, és 15 évesek) a fővárosba költöztek, maguk mögött hagyva egy konszolidált életet. Eladta a házát, de a pénzéhez nem tudott hozzájutni, még jelenleg is folyik a pereskedés. Budapesten 8 hónapig anyaotthonban kellett lakniuk.

2010 áprilisában elhelyezkedett egy nagy bevásárló központban állandó éjszakai takarítóként, és így hamarosan meg tudták engedni maguknak, hogy albérletbe menjenek. Jó munkája jutalmaként hamarosan kinevezték csoportvezetőnek egy másik kerületbe. Ekkor már velük élt új élettársa, aki ugyanannak a bevásárlóközpontnak a pékségében dolgozott.

Margó augusztus 15-ével került táppénzre, mint veszélyeztetett terhes, augusztus 19-én megtudta, hogy a cége visszadátumozva kiléptette. Januárban, idő előtt, a 26. héten megszületett kislányuk 1080grammal. Mivel Margónak a szülés előtt nem volt munkaviszonya a visszadátumozott kiléptetés miatt, így nem volt jogosult sem GYED-re, sem táppénzre. Feljelentette a Munkaügyi Bíróságon a munkáltatóját, és 3 tárgyaláson van túl jelenleg. Augusztus óta párja fizetése fedezte a lakás bérének és a rezsinek egy részét, a családi pótlék a többit. Személyi hitelt is felvettek, és a hitelkártyájukból

vásároltak, mert abban bíztak, hogy hamar megoldódik a probléma és helyre áll az anyagi helyzetük. Sajnos nem így történt ezért teljes anyagi csődbe jutottak.

Margó megkereste a családsegítő szolgálat munkatársát, aki először készségesen meghallgatta, és egy szatyor élelemmel ellátta, majd egy egyházi alapítványtól kapott cukrot, egy csomag tésztát, és egy 3 fiókos fagyasztó szekrényt az anyatej tárolására. A családsegítőben később megígérték, hogy a kerület valamelyik krízis lakásában kapnak majd helyet, de egyelőre az sem sikerült. Ha nem tudnak fizetni, akkor kiteszik őket, és nincs hová menniük. Jelenlegi másfél szobás lakásuk tele van lomtalanításokból kimentett holmikból, melyeknek eladása fedezi a mindennapok élelmét. A lakás egy havi bérével és rezsijével tartoznak, plusz a hitelkártya havi részletével.

Adományozók segítségével vittünk ruhákat a család minden tagjának, köztük ünneplő ruhát Margó most ballagó fiának; ezen kívül tartós élelmiszert, apróbb lakás felszerelési tárgyakat, és 40.000 Ft hozzájárulást a lakbér elmaradás kifizetéséhez.

Adományozók: Beck Andrea - ruhanemű, és 20.000Ft -, Flank Márta - ruhanemű -, Hoffmann Andrea - 20.000Ft -, Szőnyi Dóra - lakás felszerelés -, anonim adományozó - ruhanemű -, Eranus alapítvány - tartós élelmiszer -.

Tags:

bottom of page