top of page

Amália

Amália az élettársával és annak nővérével egy szoba-konyhás lakást bérel. Mindhárman rokkantnyugdíjasok. Amáliának légzőszervi károsodása van, ezért napi 16 órát oxigénpalackot kell használnia. Élettársa mozgássérült és kerekesszékkel közlekedik, nővére bottal jár. Egy idősotthonból költöztek össze közösen ebbe a lakásba, ahol a bútorok, tárgyak (még az ágynemű is) a tulajdonosé. A szoba kb. 20 nm, ebben alszanak hárman, emellett egy kisebb konyha is van, ahol főzési lehetőség is adódik. Amália és élettársa két összetolt rozoga ágyon aludt. Az egyiknek a matracfelülete leszakadt, féloldalas, míg a másiké beszakadt, így egy nagy lyuk van a közepén. Havi összes bevételük 162.000Ft. Az albérlet díja – ami magában foglal minden költséget –75.000 Ft, ezt 3 felé osztják, a maradék összegből élnek, így egy főre 29.000 Ft marad havonta.

Adományozók segítségével sikerült szereznünk egy kinyitható kanapét, amin jól tud Amália és élettársa aludni, és a szoba is lakhatóbb lett napközben. Vittünk egy komódot, amihez kényelmesen hozzá tudnak férni. A konyhában végre lettek megfelelő méretű edények és eszközök, amik a mindennapjaikat élhetőbbé teszik! Öröm volt látni az elégedettségüket, amikor az adományokat elszállítottuk hozzájuk.

Adományozók: Szőnyi Dóra - edények és konyhai eszközök; Anonim adományozók: kinyitható kanapé és komód; szállítás - Dávid Andrea, Hoffmann Andrea és Simonovits András

Tags:

bottom of page