top of page

Ispán család

A nagymama évekkel ezelőtt magára vállalta két unokája nevelését (Zsófi 17 éves, Marci 11 éves). Sajnos azonban súlyos betegsége miatt (többszöri szívinfarktus, műtétek, stroke) munkáját elveszítette. Így nem tudta tovább az albérleti díjat fizetni, 2010. novemberében családok átmeneti otthonába került a két gyermekkel. Idén februárban az önkormányzat segítségével egy krízislakásba ( 27 nm-es, kicsi szoba, keskeny konyha, aminek a vége a fürdőhelyiség) költözhettek. Az otthonba (CSÁO) történő beköltözésnél semmilyen bútort nem vihetnek magukkal a lakók, ezért az Ispán család sem rendelkezik alapvető bútorokkal, használati eszközökkel.

A család jövedelmi helyzete nagyon rossz. A háromtagú család havi bevétele összesen 77.600.-Ft. A krízislakáshoz kapcsolódó kiadásaik várhatóan 48.000.- Ft körülmozog majd, ami azt jelenti, hogy a lakbér és a rezsi költségén felül fejenként havonta 10.000.- Ft sem marad élelmiszerre, ruházkodásra, mosóporra, iskolai költségekre, gyógyszerekre stb.

Széleskörű összefogással sikerült szinte berendeznünk a nagymama és két unokája krízislakását. Vittünk a családnak kihúzható sarokülőgarnitúrát, dohányzóasztalt, íróasztalt, széket, olvasólámpát, konyhaasztalt székekkel és hokedlikkel, mikrohullámú sütőt, kenyérpirítót és egyéb konyhai eszközöket.

Adományozók: Mogyorósi Tünde és Koncz Géza- kinyitható kanapé; Szőnyi Dóra - dohányzó asztal, Czárán Lászlóné - konyhaasztal székekkel; Czárán Jutka és barátai - konyhai eszközök; Anonim adományozók – íróasztal, szék, olvasólámpa, mikrohullámú sütő, kenyérpirító; Dávid Ágnes és Horváth Zsolt, Ivona Malbasic – bútorszállítási költség

Tags:

bottom of page