top of page

Bárándi család

Az édesanya 34 éves, három kiskorú gyermeket nevel egyedül. Robi 11 éves, Rómeó 5 éves, Bernadett pedig 1,5 éves. Egyre nehezebb helyzetben van a család, mert 2011. novemberben a rendszeres rokkantsági járadékot (az anyuka epilepsziás) megszüntették, így kb. 30 ezer Ft-tal lett kevesebb a család bevétele, ami egyébként is nagyon alacsony volt. Önkormányzati tulajdonú lakásban élnek négyen 28 nm-en! Jelenleg a három gyermek után a családi pótlék az összes jövedelmük. Az édesapa jelenleg előzetes letartóztatásban van, előre láthatólag hosszabb időt fog ott tölteni, így gyermektartásra sem számíthatnak. Alkalomszerűen kevés anyagi segítséget az édesanya szülei tudnak nyújtani, de jelenleg a létfenntartásuk nincsen biztosítva.

Folyamatosan romlanak el a használati eszközeik, amit nem tudnak pótolni, mert egyszerűen nem tudják megvenni. A szekrénysoruk ajtói le vannak szakadva, a ruhákat az ágyon tartják, mert nem férnek el ebben a szekrényben, mert vitrines.

Úgy tűnik, a Bárándi család nemcsak most van nehéz helyzetben, hanem az eljövendő időszakuk is válságos lehet, hiszen az édesanya a folyamatos idegi megterhelés és az alapbetegsége miatt rendszeres pszichiátriai kezelésre is szorul.

A család részére sikerült egy összecsukható babakocsit, egy kétmedencésmosogatót, a gyerekeknek rajzlapot, kifestőket, társasjátékot, ceruzákat, filctollakat juttatnunk, valamint az időközben meghibásodott mosógépet megjavíttatuk.

Adományozók: Hoffmann Andrea, Simonovits András - babakocsi; Böszörményi Ferenc - kétkádas mosogató; Mózes Eszter - gyerekeknek játékok, rajzeszközök

Tags:

bottom of page