top of page

Kovács család

Az öt gyermekes (gyermekek életkora: 20, 15, 8, 6, 3 év) család egy 33 nm-es, galériázott, nagyon dohos önkormányzati lakásban él. Az édesapa másfél éve nem talál bejelentett munkát. Az édesanya főállású anya, de sajnos 2011. augusztusa óta súlyos rosszullétekkel küzd. Folyamatos orvosi kivizsgálás alatt áll jelenleg is. Jelentős látásromlása miatt közel-, és távollátó szemüvegre is szüksége lenne (3,5 és 5-ös), melyet anyagi problémáik miatt nem tud elkészíttetni.

Az elmúlt másfél év során jelentős tartozásokat halmozott fel a család, mely adóssághelyzetből minden erejüket megfeszítve igyekeznek kikerülni. Gáztartozásukat havi 15.000.- Ft-os részletekben törlesztik, az újabb adósság keletkezését kártyás gázóra használatával (havi 11.600.- Ft) védik ki. A közel 300.000.- Ft-os lakbértartozás törlesztésének megkezdését bírói döntés írja elő 2012 februárjától, havi 50.000.- Ft-os részletfizetéssel, a 16.000.- Ft rendes havi lakbér befizetése mellett. Az ELMÜ felé fennálló tartozásukat csak a gáz és a lakbértartozás törlesztését követően tudják megkezdeni.

A család jelenlegi biztos havi bevételét a 28.500.- Ft/hó gyermeknevelési támogatás (GYET) és 64.000.- Ft családi pótlék jelenti.

A januárban adott élelmiszer-adományon kívül befizettünk 50.000.- Ft-ot, a család egy havi lakbértartozásának törlesztését (a család is befizetett már 40.000.- Ft-ot!), így a márciusi bírósági tárgyaláson szinte biztos, hogy a bíró hozzájárul, hogy a család a lakásban maradhasson. Ezenkívül az édesanyának beszereztünk az orvosi vénynek megfelelően egy közel- és egy távollátó szemüveget.

Adományozók: Mózes Eszter, Czoboly-Dávid házaspár, Czárán Jutka, Grósz Judit, Szombati Ágnes, Fehér Márta és Kárpáti András, Móricz Rita és Fülöp Miklós, Czoboly Ernő és Éva, valamint anonim adományozók. A támogatás teljes összege: 74.064 Ft.

Tags:

bottom of page