top of page

Dóra és családja

A négytagú család (anya, apa, 15 éves 8. osztályos nagyfiú az anya előző házasságából, és 3 éves kislány) 2011 végén kért tőlünk segítséget. Nagyon nehéz anyagi körülmények között élnek. Látogatásunkkor úgy éreztük, hogy Dóra képviseli az erőt a családban annak ellenére, hogy látássérült. A kis lakásban nagyon zsúfoltan férnek el, hiszen nagy örömükre a gyerekeket a korábbi állami gondozásból haza engedték!

Alapítványunk segítségével tavaly kaptak egy kinyitható ágyat, és így a két gyerek végre külön ágyban tud aludni. Azonban a konyha továbbra is nagyon rendezetlen maradt, mert az edényeket, tartós élelmiszereket nyitott polcokon tárolták. Nagyon szerettek volna egy konyhaszekrényt kapni.

A tavalyi három hónapos intenzív családgondozás eredményei közé tartozik, hogy a három éves kislányt (aki sajnos örökölte anyja szembetegségét) felvették az óvodába, és így Dóra már tudott munkát vállalni. Nagy szerencséjére a régi munkahelye részmunkaidőben újra alkalmazta takarítói állásban. Az apa egyelőre még nem tudott bejelentett munkához jutni, csak alkalmi keresetekkel egészíti ki a család jövedelmét. A fűtést nem tudták konvektorral megoldani, mert a lakásban a beszereléshez nincsenek meg a műszaki feltételek. Így jelenleg a gáztűzhely sütője van állandóan bekapcsolva és azzal melegítik a lakást, ami igen drága megoldás!!!

Egy anonim adományozó jóvoltából a család januárban kapott egy konyhaszekrényt, és így egy fokkal rendezettebb körülményeket tudnak maguk körül teremteni.

A szállítást a Hoffmann/Simonovits család intézte és fizette.

Tags:

bottom of page