top of page

Vajda család

Az ötgyerekes család vidékről jött fel Budapestre, mert uzsorások áldozatává vált.

A behajtók az eszközök megválogatása nélkül akarták megszerezni a családtól a kölcsön uzsorakamattal megnövelt összegét. A gyerekek közül a három általános iskolást a rendőrség javaslatára tanulmányaik folytatása alól felmentették, mert nem voltak biztonságban tanulótársaik között. A család talált Budapesten egy olyan albérletet, ahol csak egyhavi kauciót kellett fizetni, így 2011 decemberében fel tudtak költözni. A 45 nm-es bérelt lakás rendezett, tiszta.

Az édesanya gyorsan elhelyezkedett, hivatalosan bejelentett irodatakarítói állással rendelkezik 2012. január közepétől. Az apának egyelőre csak alkalmi munkái vannak, de mindent elkövet, hogy állandó jövedelemhez jusson. A gyermekek iskoláztatása mára már megoldódott. A család együttműködik a Gyermekjóléti Központtal.

Anyagi körülmények

Szociális segély: 45.000 Ft/hó; Családi pótlék: 80.000/Ft/hó; Édesanya keresete: nettó 75.800 Ft/hó Egy főre eső havi jövedelem: 28.685 Ft - Lakbér: 45.000Ft/hó; Rezsi kb. 45.000.- Ft/hó. A lakbér és a rezsi kifizetése után egy főre kb. 16.540 Ft/hó marad.

A család mindennapi életvitelének megkönnyítéséhez alapítványunk egy mosógépet, egy hűtőgépet és összesen 22.000.- Ft értékben tartós élelmiszert, mosószert tudott a család részére biztosítani.

Adományozók: Hoffmann/Simonovits család barátai – mosógép; Czoboly család – hűtőgép; Michles/Sadecky család – szállítás; Ivona Malbasic és Czoboly család 20.000.-, illetve 2.000.- Ft – élelmiszerre.

Tags:

bottom of page