top of page

Endre és családja

Endre és párja- immár négy éve tartó - harmonikus élettársi kapcsolatban nevelik közös gyermeküket Anikót, és az édesapa korábbi kapcsolatából született kisfiát, Krisztofert. Sokáig albérletben laktak, ahonnan fizetésképtelenség miatt ki kellett költözniük. Az édesapa azelőtt veszítette el munkahelyét, és a gyermekek után járó családi pótlékból nem tudták a lakást fenntartani. Ekkor került a család az átmeneti otthonba.

A szülők megfelelően gondoskodnak gyermekeikről. Endre és párja kiegyensúlyozottnak és erősnek érzik kapcsolatukat, egy közös cél motiválja őket: nyugodt, békés légkört és stabil, állandó hátteret biztosítani gyermekeik számára. 2013 májusában erre lehetőséget is kaptak, ugyanis az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Lakásgazdálkodási Bizottsága pozitívan bírálta el család önkormányzati tulajdonú lakás iránti kérelmét, és felkérte az Óbudai Vagyonkezelő Zrt-t, hogy gondoskodjon a család elhelyezéséről. A család júniusban megnézett egy felajánlott lakást, melyet azonnal el is fogadott. A lakás felújításra vár, mely egy részét (nyílászáró csere, fürdőszoba csempézés, festés) az önkormányzat biztosítja. Az édesapa jelenleg másfél éve folyamatosan dolgozik, kisebb összegű előtakarékosságot is sikerült összegyűjteniük, melyet a lakás felújítására költenek. Endre valóságos ezermester, nagyon sok mindent maga tud megcsinálni a lakásban.

A lakás másfél szobás, teljesen bútorozatlan. Így a családnak az alapvető életfeltételek megteremtéséhez elsősorban bútorzatra, fűtési megoldásra, és egyéb felszereéólésekre volt szüksége.

Adományozóink segítségével kapott a család konyhabútort, fűtőtestet, ebédlőasztalt székekkel, ágyneműtartós heverőt, hűtőszekrényt, tartós élelmiszert és tisztítószert.

Adományozók: Anonim adományozók, Czoboly Ernő és Éva, Déri Zsuzsanna és családja, Kmetty Orsolya, Kürty Jutka, Lechnerné Vadász Judit, Martinák Ildikó, Mácsai Katalin, Thuy Tran, McDaniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói.

Tags:

bottom of page