top of page

Viola és két unokája


Viola egy félkomfortos egyszobás földszinti lakásban él a két unokájával, akik 18-, illetve 15 évesek. A gyerekek édesanyja

meghalt, így lett a gyámjuk. A szoba alapterülete nem túl nagy, éppen csak elfér benne két ágy, ahol a nagymama és a kislány alszik és egy keskeny szekrény, valamint az egyetlen ablak előtt egy romos négyfiókos komód. A szoba szerencsére elég magas, így be lehetett építeni egy galériát, ahol a fiú unoka alszik. A galérián az ágyon kívül nincs semmi.

A lány 18 éves lesz, kereskedelmi eladónak tanul. A fiú speciális iskolába kellene, hogy járjon, a szociális gondozó most intézte el. A lakás önkormányzati tulajdonban van. Viola összes havi jövedelme a két gyerek után járó családi pótlék, és az árvaellátás, meg az ő kicsi nyugdíja, összesen 107 ezer forint. Az összes kiadása (lakbér, víz, gáz) havonta 110 ezer forint. Egy fillér tartozása sincs, pedig sokszor a gyógyszereit sem tudja kiváltani, mert arra már nem telik! A gyerekeknek mindenük megvan, a ruha élére vasaltan látszik a komódban.

Viola inkább nem eszik, csak az unokáknak meg legyen mindenük.

Támogatók adományából egy mosógéppel, székekkel, kinyitható asztallal, mikrohullámú sütővel, ruhákkal, és tisztítószerrel tudtuk a család megélhetését segíteni.

Adományozók: Friss Ágnes, Vígh Andrásné, anonim adományozók, Tuza Bereniké, Barnáné Tóth Erzsébet

Tags:

bottom of page