top of page

Márta

Márta egzisztenciálisan rendkívül nehéz, szinte már reménytelen helyzetben áll példamutatóan helyt. 8 embert tart el, az édesanyját és 7 gyermekét. Két egybenyíló szobás önkormányzati lakásban laknak, ahol a festéstől a burkolásig mindent ő csinált, ám sajnos a folyamatosan penészesedő falak ellen hiába harcol. Fantasztikus életerővel, akarattal és szorgalommal napi 12-15 óra munkával (takarítással és varrással) teremti elő Márta a család számára a legszükségesebbeket. A rezsi havi összege kb. 150 ezer forint, aminek egy része korábbi adósságtörlesztés az ELMÜ felé.

Bár Márta a sok munka mellett viszonylag kevés időt tud a gyerekeivel tölteni, azok egytől egyig vidámak, kiegyensúlyozottak, jólneveltek és jól tanulnak. Mártától és a nagymamájuktól nehéz anyagi helyzetük ellenére mindent megkapnak, amire az egészséges fejlődésükhöz szükségük van.

Anonim adományozónk támogatásával Mártának 2013-ban 240.940.- Ft-ot sikerült ELMÜ tartozásából törleszteni. Emellett segítséget kapott a gyerekek nyári táboroztatásához, az őszi iskolakezdés kötlségeihez, valamint a karácsonyi ünnepi vacsorához.

Tags:

bottom of page