top of page

Angéla és családja

A 26 nm-es, 1 szobás, galériázott lakásban jelenleg négy generáció él együtt: Angéla, az édesanyja, a lánya és egy éves unokája.

Angéla tavaly júliusban azért vásárolta meg a lakást, hogy vidékről ide tudja menekíteni bántalmazott lányát és unokáját. A lakás Angéla saját tulajdona, de természetesen hitelből tudta csak megvásárolni, melynek visszafizetése komoly gondot jelent számára.

Angélát márciusban elküldték munkahelyéről, ahol takarítónőként dolgozott, így most csak 22.800 Ft-ot kap havonta. Ehhez jön még a 39.500 Ft GYES, amit lánya kap. Angéla velük élő édesanyjának nyugdíjából egy korábban felvett személyi kölcsön részleteit vonják le! A lakásra felvett hitel részlete plusz a rezsi összesen több mint 70.000 Ft havi kiadást jelent.

A Családsegítőben naponta egyszer kapnak meleg élelmet, de pelenkára, gyógyszerekre, váratlan kiadásokra, a tönkrement bútorok cseréjére már nem marad pénzük. A mosógépük szinte használhatatlan.

Adományozóink segítségével kaptak egy automata mosógépet, kinyitható kanapét, szekrénysort, asztalt székekkel, dohányzó asztalt, két fotelt, apróbb lakásfelszerelési tárgyakat, tisztítószert és tartós élelmiszert. Így a négy generáció együttélése valamivel kényelmesebbé válhatott.

Adományozók: Anonim adományozó, Berkovitz Éva, Czoboly Nóra és Morvay Géza, dr. Vajda Vera, McDaniel College PreMed programjának diákjai, és a Semmelweis Egyetem hallgatói

Tags:

bottom of page