Éva

Éva (27) és kisfia kettesben élnek egy nagyon pici szükséglakásban. Egyedül neveli az egyéves gyereket, nincs segítsége, édesanyja vidéken él. A gyerek apja anyagilag sem támogatja őket.

Kisfia születése előtt Éva az önkormányzatnál dolgozott gyermekvédelmi területen. Jelenleg 39.000 Ft (a családi pótlék + GYES) az összes jövedelmük. A lakás rezsije 20.000 Ft (lakbér + villany).

Éva a lakást nagyon szép rendben és tisztán tartja. Az egész összesen 16nm, a WC a folyosón van. Éva zuhanyozni a szomszédba jár, a picit a lakásban egy kiskádban tudja fürdetni. Jelenleg részben kölcsönkapott bútorokat használ, amiket majd vissza kell adnia. Nagyon vágyik egy akasztós saját szekrényre. Nincs mosógépe (csak egy keskeny felültöltős férne el), és a kis hűtőszekrénye is elromlott.

Éva még a kisfia születése előtt beadott egy kérvényt lakáscserére, aminek az elbírálását tavaly szeptemberre ígérték, de szóban már ígéretet kapott a pozitív döntésre. Az a lakás is csak félkomfortos lesz, de a mostanihoz képest minőségi változást fog jelenteni.

Évát visszavárja az önkormányzat a régi munkahelyére, és így hamarosan megkezdi a bölcsödébe való beszoktatást. Nagyon örülne, ha kisfia részére kapna használt ruhákat!

Alapítványunk segítségével kapott egy felültöltős mosógépet, akasztós szekrényt, egy komódot és két éjjeli szekrényt.

Adományozók: Anonim adományozók, Harsányi Zsuzsa, Hoffmann Andrea ésSimonovits András, Nagy Orsolya, Dr. Pálfi Péter és Tuza Bereniké. Adományozók: Anonim adományozók, Harsányi Zsuzsa, Hoffmann Andrea ésSimonovits András, Nagy Orsolya, Dr. Pálfi Péter és Tuza Bereniké.

Tags:

© 2011-2021 Eranus Alapítvány

Eranus logo white.png

ERANUS Alapítvány

 

Számlaszám: 
10104105-05735600-01003000

 

Adószám: 18212316-1-41


1025 Budapest, Battai út 5.