top of page

Lívia

Lívia férjével, és öt gyermekével (18, 17, 12, 9, és 8 évesek) évekig egy családi házban élt, amely apósa tulajdona volt. Azonban a ház hitelből épült, és apósa betegsége, majd korai halála miatt a család teljesen eladósodott. A ház állapota fokozatosan romlott és hamarosan tarthatatlanná vált ott az életük. Az édesapa nem tudta feldolgozni az új élethelyzetet, és gyakran bántalmazta a családot. Lívia beadott egy lakáskérvényt az önkormányzathoz, de tudta, hogy éveket kell várniuk. Amikor már a fűtést is kikapcsolták a házban, Lívia úgy döntött, hogy gyermekeivel, - de a férje nélkül - a Családok Átmeneti Otthonában kér menedéket.

Beköltözéskor Lívia nem rendelkezett munkahellyel, alkalmi munkákból tartotta el magát és gyermekeit. Viszonylag rövid időn belül talált bejelentett munkát, ahol sajnos csak egy rövid ideig alkalmazták. A gyerekek közül az idősebbek szakközépiskolába járnak, a kisebbek még általános iskolások.

Idén januárban az önkormányzat felajánlott a családnak egy 1+2 félszobás lakást, ami azonban teljesen bútorozatlan volt. Lívia nagyon sok segítséget kapott a kerületi anyaotthontól, de még így is nagyon sok minden hiányzik a lakás berendezéséből, a ruhák nagy része dobozokban áll. Rokonaikra nem számíthatnak, a gyermekek édesapja nem segít.

A család havi bevétele a 110.000 Ft családi pótlék és Lívia alkalmi takarításokból még átlag 30.000Ft-ot tud hozzá keresni. A lakás rezsije átlagosan havi 80.000 Ft.

Lívia eltervezte, hogy továbbra is megpróbál havonta félretenni bizonyos összeget, és szép lassan újra megvenni minden szükséges bútort, felszerelést. Két ágyat már szereztek, de a hat személyes családnak ez kevés. Nincs porszívójuk, a mennyezetről csupasz villanykörték lógnak, a mosógépük elromlott, a villanytűzhelynek csak az egyik lapja melegít.

Adományozóink segítségével sikerült két akasztós szekrénnyel, íróasztallal, konyhai asztallal és ülőkékkel, porszívóval, ebédlőasztallal és székekkel, valamint függönyökkel, takarókkal, ágyneművel és törülközőkkel segíteni a családot.

Adományozók: Anonim adományozók, Hoffmann Andrea és Simonovits András, Kemtty Orsolya

Tags:

bottom of page