top of page

Zsófia

Zsófia és László egy kis, nyolcadik kerületi albérletben nevelik négy gyermeküket. Előző albérletükből egyetlen havi díjjal való néhány napos elmaradásuk miatt a főbérlő váratlanul kirakta őket, mire hazaértek az óvodából a négyéves kisfiukkal, a holmijuk néhány zacskóban kirakva várta őket az ajtó előtt. Értékeiket nem nagyon tudták hova menteni, sok mindenük elkallódott, egy ideig átmeneti szállásokon húzták meg magukat.

Nemrégiben találtak egy albérletet, ahova négy gyerekkel és foglaló letétele nélkül is beköltözhettek. Az albérletet bútorozatlanul vették ki, jelenleg kölcsön bútorok között élnek. Zsófi gyesen van az egyéves kislánnyal, László munkanélküli, de erőfeszítései ellenére sem a szakmájában (kőműves), sem szakképzettséget nem igénylő állásokban nem tud elhelyezkedni.

A hattagú család a GYES-ből és a családi pótlékból él, rendkívül szűkösen. Bevételeik jelentős részét rezsire költik, tartozásuk nincs. Zsófi nagyon szépen rendben és tisztán tartja az egyszobás kis lakást, de mosni csak kézzel tud, mivel mosógépük nincs. A ruhákat csak a körfolyosó korlátjára tudja kiteríteni száradni, ilyenkor az alattuk lakó szomszédok nehezményezik, hogy hozzájuk csöpög a víz.

A család szeretne a kölcsön bútorok helyett két gyermekheverőt, két felnőtt méretű heverőt vagy kihúzható kanapét, szobabútort és egy asztalt székekkel.

Nagyon nagy segítség lenne számukra és a szomszédokkal való jó viszony ápolását is megkönnyítené egy mosógép.

Szintén szükségük van gyermekruhákra, cipőkre (9, 7, 4 éves fiúk és 1 éves kislány) és pelenkára.

Erbits Éva adományozott Zsófiéknak egy Zanussi mosógépet; Tóth_Horváth Kornéliától egy kihúzható kétszemélyes kanapét és egy mikrohullámú sütőt kaptak. Anoním adományozónktól siekült élelemhez, pelenkához és gyerekruhákhoz is hozzásegítenünk a családot.

Tags:

bottom of page