top of page

Júlia

Júlia – az anyuka – nagyon beteg. 1985-ben született, autóimmun betegségben szenved. Többször kezelték kórházban (évente minimum 2-3 alkalommal) – van, amikor a szteroidoktól olyan vizes lesz, hogy egészen eltorzul szegény arca.

Egy gyorsétteremben dolgozott, onnan vitte el a mentő. Nem tudják tovább alkalmazni a munkaadók, mert sajnos az alkalmassági vizsgálaton mindig elakad az ügye. Kiszámíthatatlan az állapota.

Feketén is dolgozott – boldog volt. Aztán ismét rosszul lett….

Jelenleg heti két alkalommal konyhai kisegítő.

Jelenleg a férje is munkanélküli. Alkalmi munkái adják a családi bevétel nagy részét – de nincs állandóság az anyagiakban.

Két gyerekük van: a 11 éves kislány, és a 9 éves fiú. Mindketten jó tanulók. Sajnos a kisfiú születése óta asztmás. A ház, ahol laknak évek óta bontásra vár, a lakásuk vizes!!!

Hátralékuk mindig van, de „tömködik a lyukakat”, és így nagy eladósodásuk nincs. Kártyás a gáz, és a villany is náluk.

Júlia és a fia nagyon sok gyógyszert szed, de van köz-gyógy kedvezményük.

Havi összes jövedelmük a családi pótlékkal együtt 80.000 Ft, amiből a rezsi kifizetése után szinte semmi nem marad!

Néhány hónapja kilyukadt a villanybojler, de nincs pénzük újat venni. A konyhában lévő csaptelep letört.

Alapítványunk vásárolt számukra egy új 80 literes villanybojlert, amit az egyik családtag fel tudott szerelni, és tudtunk egy galériázott, valamint egy kinyitható kétszemélyes, ágyneműtartós ágyat adományozni.

Adományozók: Anonim adományozók, Czoboly Ernő és Éva, Czoboly Nóra és Morvay Géza, Grósz Judit, Hoffmann Andrea és Simonovits András.

Tags:

bottom of page