top of page

Bodó család

A Bodó családban az édesanya egyedül neveli négy gyermekét: Georgina 18 éves a vakok iskolájába kár, Márk (16), Salvatore (11) és Saron (8) szintén gyengén látók. Sajnos a betegségük örökletes, és szemüveggel sem korrigálható.

A gyermekek édesapja kicsi koruk óta már nem él a családdal, egyáltalán nem támogatja a őket. Családi pótlék és a GYES a bevételi forrásuk, ami havi 117.000 Ft. Téli hónapokban a lakás rezsije összesen 80.000 Ft.

Egy önkormányzati lakásban élnek, ami gyakorlatilag üres, bútorzatuk nagyon minimális. Felfújható matracokon alusznak, a ruháikat nincs hova tenni. Nincsenek konyhabútoraik sem, a konyhában a csap alatt még mosogató sincsen. Olyan pici a konyha, hogy ott nem fér el asztal, de a szobában sincs hova leülni.

A lakáson érthető, hogy sok hátralék gyűlt össze, amit adósság részletfizetési kérelemmel próbál megoldani az édesanya. Ebben nagy segítség lenne, ha 29.500 Ft-tal az alapítványunk ehhez „önrészként” hozzá tudna járulni.

Adományozóink segítségével a család be tudta fizetni az adósságtörlesztés önrészét, így esélyük van arra, hogy kikeverdhetnek az adósságspirálból. Szinte teljesen berendeztük az adományba kapott bútorokból (ágyak, asztalok, székek, szekrények, hűtőszekrény) a lakást, ruhákkal, élelmiszerrel és tisztítószerrel egy időre elláttuk a sokgyermekes családot.

Adományozók: Anonim adományozó, Bende Hedvig és barátai, Consult ASK Kft., Czárán Jutka, Czoboly Ernő és Éva, Ivánkay család, Kaptiány Gábor és családja, Dr. Kissné Huszár Anikó és családja, Locherer Zoltán, a Mc Daniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói. Mélykuti Ilona és Elek László, Oláh Anna, Palágyi Andrea és Ghymes Balázs, Dr. Székely Eszter és Pálos György

Tags:

bottom of page