top of page

Balassa család

Balassáék kettesben egy VIII. kerületei szoba-konyhás lakásban élnek. Nehéz életük volt, ideköltözésük előtt évekig egy autóban éltek hajléktalanként a város szélén. A lakás kiutalásával az életük valamelyest rendeződött, adományokból berendezték a lakásukat, amit példás rendben és tisztaságban tartanak. Sajnos a költségek közül csak a villanyszámlát fizetik rendszeresen, víz-csatora díj, közösköltség és gáz tartozásuk magas összegre rúg. Emiatt a gázt kikapcsolták náluk. A családsegítő segítségével gázóra lett felszerelve a lakásba, de azt egyelőre nem használják. Nincs miből. Sajnos Balassa úr öregségi nyugdíja nagyon kevés, felesége meg évek óta nem jut munkához, így kettejük havi bevétele összesen 58.000 Ft.

Jelenleg a család fennálló lakbér tartozásának részletekbe történő fizetésére adtak be kérelmet a Józsefvárosi Vagyonkezelőhöz. A támogatáshoz 10%-át – 15.000 Ft-ot – kellene egy összegben befizetniük, amit alacsony jövedelmükből nem tudnak kigazdálkodni.

Egy adományozói csapat összefogásával sikerült a családnak a lakbértatozás első önrészének összegét összegyűjteni, így a Balassa család lakhatása nem került veszélybe, és adósságaik rendezését is meg tudták kezdeni.

Adományozók: Anonim adományozók, Móricz Rita és Fülöp Miklós

Tags:

bottom of page