Krisztina családja

2014/06/14

Krisztina és férje három iskoláskorú gyereket nevel. Ők egy olyan család, akik azért nem kaptak beiskolázási hozzájárulást, mert az apának végre sikerült bejelentett munkát találnia... Ráadásul túl becsületesek voltak, mert a 100 ezren felül zsebbe kapott pénzt is beírták (ami egyébként azóta már a felére csökkent) és így az egy főre jutó jövedelem pár ezer Ft-tal több lett a megengedettnél. És a baj mindig vonzza a további bajokat: ki kellett költözniük a két szobás lakásból, mert nem tudták fizetni a lakbért, és mi már a földszinti egyszobás galériás lakásban találtuk meg őket.

A gyerekek 7, 8, és 10 évesek. A kislány most kezdte az iskolát, sajnos asztmás és ezért sokat betegeskedik. Krisztina  emiatt nem tud munkát vállalni. De mivel ebben az évben a kislány nem volt kórházban ezért megszűnt a közgyógyos ellátásuk. (Minden jóban van valami rossz???)

 

A gyerekeknek csak egy-egy füzetük volt, és mindent abba írtak. Az első osztályos kislánynak nem volt iskolatáskája. Szerencsére legalább a tankönyveket ingyen kapták tekintettel arra, hogy három gyerek van a családban. Az iskolai étkezést féláron kapják a három gyerekre való tekintettel, de az uzsonnát még így sem tudja a család befizetni!

Ebben a lenti lakásban nincs mosógép és a kinyitható szárító is eltörött. A gyerekek egy ócska/törött kihúzható ágyon alszanak, a szülők a földön. Van szekrény a lakásban, de azt a tulaj el fogja vinni hamarosan.

 

Adományozóink segítségével tudtunk a gyerekeknek írószereket, iskolai felszerelést, ruhaneműt, ruhaszáírtót, valamint egy mosógépet venni.

 

Adományozók: Anonim adományozók, Czárán Judit, Fehér Márta és Kárpáti András, Grósz Judit, Hoffmann Andrea és Simonovits András, Oláh Panni

Év:

Share on Facebook
Please reload

© 2011-2019 Eranus Alapítvány

Eranus logo white.png

ERANUS Alapítvány

 

Számlaszám: 
10104105-05735600-01003000

 

Adószám: 18212316-1-41


1025 Budapest, Battai út 5.