top of page

Irma és családja

Az édesanya három gyermekével (14, 17, 18) és 8 hónapos unokájával egy nagyon rossz állapotban lévő egyszobás önkormányzati lakásban él.

Irma 14 éves fia krónikus szívbetegségben szenved, ami miatt többször esett át életmentő műtéten és még további műtét is szükséges ahhoz, hogy a mindennapokban megfelelően tudjon élni. 17 éves lánya pedig évek óta króm betegségben szenved, ezért rendszeresen gyógyszert kell szednie, és állandó kezelésre szorul. 18 éves lánya még a terhessége alatt (akkor még kiskorú) visszaköltözött édesanyjához és kisfia már itt született. Így Irma négy gyerekről gondoskodik.

Miután a családban az édesanya tölti be a családfenntartó szerepét és rá hárul minden feladat, ezért a kialakult nehéz helyzet miatt az ő egészségi állapota is megrendült.

Évekkel ezelőtt abba kellett hagynia a munkáját, mert fiát nem merte egyedül hagyni. Ezért havi 26.000 Ft ápolási díjat kapott. Ezzel és a családi pótlékkal havonta 80.000 Ft körüli a jövedelmük. A lakbér (9.663 Ft), a rezsi és a sok gyógyszer kifizetése után alig marad pénzük élelmiszerre, ruházatra.

Az édesanya családjában nincs olyan támogató személy, akire számíthatna. Irma néhány hete elintézte, hogy a jövő hónaptól alkalmazzák közmunkára és így havi 30.000 Ft-tal több lesz a bevételük.

A sokévi nélkülözés során rengeteg adósságuk halmozódott fel. A kerületi családsegítő központ egy részletfizetési programban való részvételt ajánlott fel Irmának.

Ehhez kezdő részletként be kell fizetni az összes tartozás 10%-át + az aktuális lakbért, ami összesen 53.000Ft.

Alapítványunk segítségével sikerült befizetniük a kezdőrészletet, így az adósságkezelő programba bekerülhettek, amely segítségével lakhatásuk biztonsága remélhetőleg hosszú távon megoldódik. Ezen kívül tisztítószerrel, tartós élelmiszerrel és ruhaneművel tudtuk a családot segíteni.

Adományozók: Czárán Jutka; Czoboly Ernő és Éva; Grósz Judit, Kárpáti András; Lechnerné Vadász Judit

Tags:

bottom of page