top of page

Marika néni és Sándor bácsi

Egy apró, hitelre vásárolt VIII. kerületi lakásban él Marika néni és Sándor bácsi. Tavaly elvesztették egyetlen támaszukat 48 éves fiukat, mely rendkívül megrázta őket. Azóta anyagi helyzetük még kilátástalanabbá vált, senki nincs aki támogassa, segítse őket. Marika néni egészségügyi problémákkal küzd, leszázalékolták, de ellátást a szigorú szabályok miatt nem kap. Jövedelmüket Sándor bácsi 59.815 Ft-os öregségi nyugdíja jelenti. A banki levonás és a havi közös költség után összesen 13.998 Ft marad rezsire és megélhetésre. Ott spórolnak ahol tudnak, és nehéz körülményük ellenére is lelkiismeretesen fizetik az összegeket. Az utóbbi hónapokban csupán 1-2 m3 gázzal tudták feltölteni gázórájukat, így náluk szinte mindig hideg van. A közös költség összege 2013 óta csaknem megduplázódott, mivel a vízóra beszereltetésére nem volt már anyagi keretük.

Alapítványunk segítségével megterveztettük, beszereltettük és hitelesítettük Marika néniék új vízóráját, így közös költségük jelentősen lecsökkent, mely nagy segítséget jelent nehéz anyagi helyzetükben, élelmiszeradománnyal és tisztítószerekkel is segítettük megélhetésüket..

Adományozók: Anonim adományozók, Czárán Jutka, Czoboly Ernő és Éva, Fehér Márta és Kárpáti András, Lechnerné Vadász Judit, Pálfi Péter, Tuza Bereniké

Tags:

bottom of page