top of page

Borbála és unokája

Borbála kétéves unokájával él egy kis egyszobás bérlakásban. A kisfiút néhány hónapos kora óta ő neveli, mert Sanyika mamája nem tartja velük a kapcsolatot, még telefonon sem. A kisfiút az édesanyja jelenlegi élettársa a nevére vette, de ezzel be is fejeződött a szülők gyerekről való gondoskodása. Amikor Sanyika egészen kicsi volt, akkor Borbála GYED-en volt, szerencsére ezt megtehette, mert 15 éve ugyanazon a munkahelyen takarít. Viszont a GYED-ből nem tudtak megélni, hónap végén már mindig kölcsön kellett kérnie. Ezért visszament dolgozni és Sanyikát beadta bölcsödébe. A fizetése (75.000 Ft) és a családi pótlék (13.700 Ft) összesen havi 89.000 Ft. A havi kiadások (bölcsőde, lakbér, fűtés, világítás) összesen 55.000 Ft. Így étkezésre, ruhaneműre, gyógyszerre, pelenkára összesen havi 34.000 Ft maradt. Sajnos egy régi BKV büntetést havi 25.000 Ft-os részletekben négy hónapig levonják még Borbála a fizetéséből. Eddig is állandó lemaradásban volt a havi befizetésekkel, de ez a büntetés további tartozásokat generált.

A FŐGÁZ és az ELMŰ felé felhalmozódott hátralékai befizetésére adósságcsökkentő támogatást kapott, melynek önrésze havi 5000 Ft, és ezt 2015 márciusáig kell fizetnie. De a lakbérhátralék rendezésére már semmilyen lehetősége nem maradt.

Adományozóink segítségével a család teljes lakbértartozását rendezni tudta, így reális lehetőség nyílt arra, hogy adósságproblémájuk megoldódhassok. Emellett élelmiszerrel és tisztítószerekkel tudtunk mindennapi megélhetésükhöz segítséget adni.

Adományozók: anonim adományozó, Czárán Jutka, Czoboly Ernő és Éva, Cserti-Szauer Csilla és Cserti József, Hoffmann Andrea és Simonovits András, McDaniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói, Lechnerné Vadász Judit, Sadecky Ila és Michels Gábor, Tuza Bereniké

Tags:

bottom of page