top of page

Nagymama és 6 unokája

Az édesanya életvitele miatt hat kiskorú gyermeke néhány hete a nagyszülő gyámsága alá került. Ezért a nagymama felköltözött vidékről Budapestre a család egyszobás, galériás félkomfortos lakásába. A gyermekek (17, 14, 13, 11, 7,5 és 6 éves) szorgalmasak, mind jól tanulnak.

A napokban a gyámságról hivatalos határozat is született. Miután a gyámhivatal értesítette a Magyar Államkincstárat, hogy az anya szülői felügyeleti joga szünetel, a családi pótlék folyósítása felfüggesztésre került.

A nagymama jövedelme 22 000 Ft álláskeresési támogatás, de mindent elkövet, hogy munkát találjon.

Mivel a családi pótlék eddig az édesanya nevére érkezett, ezért külön eljárást kellett kezdeményezni, hogy a továbbiakban a nagyszülőnek folyósítsák. Sajnos az átirányítás elintézésének átfutási ideje kb. 2 hónap! Ez idő alatt a gyerekek étkeztetése, ellátása ellehetetlenül. Annak ellenére, hogy a nagymama mindent elkövet, hogy a gyerekek ezt a lelkileg is nagyon nehéz időszakot valahogy kibírják, az anyagi probléma megoldhatatlannak tűnt.

Alapítványunk adoműányozóink segítségével pénzadománnyal tudta a családot támogatni abban, hogy a családi pótlék megérkezéséig a nagymama tudjon a gyerkekről gondoskodni.

Adományozók: Anonim a dományozók, Czárán Judit, Fehér Márta és Kárpáti András, Hoffmann Andrea és Simonovits András, Tuza Bereniké

Tags:

bottom of page