top of page

Ida és gyermekei

Ida első házasságában három gyerek született, és évekig Budapesten éltek. Amikor megromlott a kapcsolata férjével, a gyerekekkel és új élettársával vidékre költöztek. Időközben legidősebb lánya kábítószerfüggő lett, jelenleg Hollandiában él és nem tartja a kapcsolatot az anyjával, aki gyermekének gyámja lett. Sajnos a második élettársi kapcsolat sem bizonyult tartósnak, párja bántalmazta Idát. Ezért a két gyerekével (15, 12) és 6 éves unokájával Budapestre menekült.

Mivel előzőleg sokáig éltek a VIII. kerületben, így a CSSK-ban volt ismerőse, és kapott segítséget.

Több anyaotthonban is megfordultak, és végül, mint hajléktalanok bekerült a Józsefvárosi LÉLEK programba, és néhány héttel ezelőtt beköltözhettek egy pici lakásba, ahol másfél évig lakhatnak. Ez idő alatt kell összespórolniuk annyi pénzt, hogy továbbléphessenek.

A havi állandó bevételük a családi pótlék (51.000 Ft), a GYET (25.000 Ft) és jelenleg takarításért 25.000 Ft. A rezsiköltségeket még nem tudják, mert nemrégen laknak itt.

A családsegítőtől kaptak kölcsön néhány bútordarabot és ők maguk is vásároltak fontosabb dolgokat, de hűtőszekrényre már nem maradt pénzük.

Alapítványunktól tartós élelmiszert, egy hűtőszekrényt és két szekrényt kaptak.

Adományozók: anonim adományozó, Czárán Judit, Grósz Judit, Hoffmann Andrea és Simonovits András, McDaniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói

Tags:

bottom of page