Éva

2015/02/23

Éva idős, daganatos beteg édesanyjával, lányával és unokájával él egy 24 m2-es földszinti lakásban. Két éve költöztek a fővárosba, ahol nem ismertek senkit, hozzátartozóik sincsenek. A dédnagymama a betegsége miatt már nem tud dolgozni, a nagymama és Éva munkavállalásához a szükséges iratok beszerzése folyamatban van. A fiatal édesanya a vendéglátóiparban tud időszakosan munkát vállalni. A család összjövedelme igen alacsony, a dédnagymama 80.000-es nyugdíjának felét levonják, mivel évekkel ezelőtt kezességet vállalt ismerősök számára, akik nem fizették a felvett kölcsönöket. A dédunoka 3 éves, a családsegítő központ munkatársával már beszerezték a beiratkozáshoz szükséges okmányokat. Az utcában lévő óvodába fel is vennék, de a családnak nincsen pénze a kezdőcsomag megvásárlására. Az átélt traumák feldolgozása és a felnőttek munkavállalása miatt is nagyon fontos lenne, hogy a kislány mielőbb óvodába járhasson, beilleszkedjen a közösségbe.

A mosás is problémás a lakásban. Kézzel mosnak mindent, ezért egy keskeny kivitelű mosógép beszerzéséhez is segítséget kérnének, ha van erre lehetőség (a méret a lakás nagysága miatt fontos). Közüzemi tartozások megelőzése miatt előre fizetős („kártyás”) mérőórájuk van.

 

Adományozóink segítségével megvettük a kislány óvodai kezdőcsomagját, így már óvodába jár. Vettünk cipőt, adtunk gyerekruhákat, és egy megfelelő méretű mosógéppel és élelmiszerrel is támogattuk a nehéz helyzetben lévő családot.

 

Adományozók: Anonim adományozók, Fehér Márta és Kárpáti András, Herczenik Zoltán, Dr. Székely Eszter és Pálos György, SZJA 1%

Év:

Share on Facebook
Please reload

© 2011-2019 Eranus Alapítvány

Eranus logo white.png

ERANUS Alapítvány

 

Számlaszám: 
10104105-05735600-01003000

 

Adószám: 18212316-1-41


1025 Budapest, Battai út 5.