top of page

Éva és 6 gyermeke

Éva 38 éves özvegyasszony. Összesen hat gyereke van: 19, 18, 17, 13, 8 és 4 évesek. A négy nagy gyerek apukája öngyilkos lett 2005-ben, a most 8 éves kisfiú apukája 2009-ben betegségben halt meg, a legkisebb gyerek apukája pedig mielőtt a kislány megszületett volna.

Mielőtt a sorozatos tragédiák történtek velük, egész jól éltek, azért is mertek ennyi gyereket vállalni. Megvolt az otthonuk, egy pici faluban laktak. Éva első férje nagy adósságot hagyott a családra, el kellett adni a házukat, és egy másik településre költöztek szerényebb körülmények közé. Az ötödik gyerek már ott, egy új házasságból született. Onnan a nagyobb lehetőségek reményében felköltöztek Budapestre és különböző átmeneti szállókon éltek.

Egy idő után, amikor már a legidősebb fiú dolgozni kezdett és Éva is talált munkát, albérletbe tudtak költözni. Ez év szeptemberében ez az albérletük megszűnt, mert a tulajdonos eladta a lakást.

Most egy 29nm-es albérletben élnek, de itt csak Éva és a két legkisebb gyerek fér el, a többiek kollégiumban illetve ismerősöknél húzzák meg magukat. A családban mindenki dolgozik vagy tanul, nagyon szorgalmasak, és nagyon beosztóan élnek. Minden vágyuk egy olyan lakás, ahol az egész család végre együtt élhetne.

Alapítványunktól keverőtárcsás centrifugát, villanyrezsót, mikrohullámú melegítőt, szétnyitható ruhaszárítót, tisztítószereket, konyhai eszközöket, tartós élelmiszert, szobabútort kaptak.

Adományozók: Anonim adományozók, a McDaniel College PreMed programjának diákjai és a Semmelweis Egyetem hallgatói, Dr. Pálfi Péter, Seres Ferenc, Sívó Andrea, Szegő Judit, Wollner Éva

Tags:

bottom of page