top of page

Mária

Mária már régóta sok betegséggel küzd: krónikus tüdőbetegséggel, inzulinos cukorbetegséggel, magas vérnyomással, pszichés betegséggel. Felnőtt lánya születése óta szellemi fogyatékos, agyvérzéssel született – beszélni sem tud, maximálisan kiszolgáltatott a világgal szemben. Állandó felügyeletet igényel születése óta. Kiskorú gyermeke még iskolás. Férje leszázalékolt nyugdíjas.

2014 decemberében Máriánál áttétes tüdőrákot diagnosztizáltak. Műteni nem lehet – szervezete/szíve nem is bírná azt. Most jár a második, „12-es” kemoterápiás kezelésre, egy 12-es kör már volt, és egy 20-as sugárkezelést is már maga mögött tud. Nagy segítség számára hite. Az orvos azt mondta, hogy folyamatos lesz a „kemo”…., amíg a szervezete bírja. Aztán meglátják….

És ezt a már amúgy is nagyon nehéz helyzetet tovább súlyosbította, hogy Mária négy hónappal ezelőtt elvesztette 16 éves unokáját, egy folyamatos, 8 éve tartó, vérrák betegség után. A nagymama vigyázott beteg unkájára, hogy leánya dolgozni tudjon. Lánya idősek otthonában dolgozik – éjszakai műszakot is vállal most is, hogy a kezeléseket, vitaminokat megvehessék. Mária saját betegségére nem is figyelt unokája haláláig.

Máriát – mint a család motorját - nagyon aggasztja, hogy betegsége óta számlaelmaradásuk keletkezett. A HÁLÓZAT Alapítvány felé már csak 28.-000.-Ft-ot kell igazolniuk önrészként, és akkor az Alapítvány átutalja teljes támogatásukat a lakbérhez.

Az alapítvány anyagi támogatással tudott hozzájárulni a család tartozásainak törlesztéséhez. Így Mária nyugodtabban tud gyógyulására, önmagára figyelni, hiszen biztonságban tudhatja lakhatásukat.

Adományozók: Anonim adományozók, Bornemissza Eszter, Pálfi Péter, Stark Eszter és Zoltán, SZJA 1%

Tags:

bottom of page