top of page

Dezső

Dezső zenész volt. Jelenleg 71 évesen egyedül él szoba-konyhás lakásában. Rokonai nincsenek. Vásárlásban, takarításban segítséget kap egy segítőszolgálattól. Bár Dezső nyugdíja elfogadható összegű, azonban lakhatásának költsége (40.000 Ft/hó) és igazolt havi gyógyszerköltsége (33.000 Ft) együtt már megnehezíti életét. Kényesen ügyel arra, hogy ne legyen befizetetlen számlája, nem is volt eddig elmaradása sose.

Most viszont egy későn felfedezett csőtörés következtében 300 m3 vízfogyasztást számláztak ki számára, mely 180.000 Ft-os irreálisan magas számlát jelentett. Az önkormányzathoz hátralékkezelési kérelmet adott be családgondozója segítségével. A megítélt havi 15.000 Ft-os törlesztést Dezső vállalja, de a kötelezően befizetendőnagyobb mértékű önrész összegét egyszerűen képtelen előteremteni. Így viszont elesne a részlettörlesztés lehetőségétől.

Hozzájárulásunkkal megoldódott a probléma, közösen befizettük az önrészt, így Dezső már meg is kezdte az első havi törlesztőrészlet befizetését.

Adományozók: Anonim adományozó, Fehér Márta és Kárpáti András, Pálfi Péter, SZJA 1%

Tags:

bottom of page