top of page

Károly

Károly egyedül él egy egyszobás, nagyon sötét 26 nm-es önkormányzati lakásban (gáz kikapcsolva, áram feltöltőkártyával, amit néha sikerül fel is tölteni). Felesége az elmúlt hetekben hunyt el. Amíg Károly egészsége engedte, szobafestőként dolgozott, azonban egészségi állapotának romlása és felesége hosszan tartó ápolása miatt nem tudott munkát vállalni.

Károly jelenleg semmilyen ellátásban nem részesül. 2015 májusától lesz jogosult az aktív korúak ellátására, melynek összege 22.800 Ft havonta. Emellett mint szobafestő, alkalmi munkákból igyekszik némi jövedelemhez jutni.

Károly nagy vágya, hogy kifesthesse lakását, hogy tisztább, barátságosabb, kicsit „világosabb” lehessen a rendkívül leromlott állapotú lakás. A festék megvásárlását nem engedheti meg magának, ezért fordult Alapítványunkhoz. Amennyiben Károly két garzonra elegendő mennyiségű festéket kapna, felajánlotta, hogy egy másik nagyon rossz szociális helyzetben lakó család szobáját is kifesti szívességből. Ezt a kérést a családgondozó is megerősítette.

Adományozóink segítségével megvettük Károlynak a kért falfestéket, gipszet, így nem csak a saját, de az ismerős szegény család szobáit is ki tudta festeni. Elmentünk együtt, és a Károly által kért, ismert és szeretett alapélelmiszereket is bevásároltuk. A támogatásokkal, az együtt töltött idővel némi enyhülést és reményt tudtunk a gyászoló férfi számára nyújtani.

Adományozók: Anonim adományozók, Bakocs Marcell, SZJA 1%, Váradi Judit

Tags:

bottom of page