top of page

Zoltán

Zoltánék három fiút ( 20, 19 és 15 éves) nevelnek. A két nagyfiú nappali tanulmányokat folytat. A 15 éves, enyhén értelmi sérült, tartós beteg gyermek állandó fejlesztésre és rendszeres gyógyszeres kezelésre szorul. Az apa 3 munkahelyen dolgozik (éttermi felszolgáló, eladó és edző), napi kb. 3-4 órát alszik, hogy megteremtse a család alapvető szükségleteire valót. Az anya óvodai dajka. Az apa több területet érintő daganatos betegségben szenved. 2015-ben átesett már egy műtéten, anyagi kényszerből azonnal visszament dolgozni, amely megnehezíti gyógyulását. Kemoterápiás kezelése folyamatos, gyomor tumorjával 2016. októberben műtik. Az enyhén fogyatékos, speciális ellátást igénylő gyermek és az édesapa havi gyógyszer költsége 60-80 ezer forint. Közgyógyellátásban nem részesülnek. Az albérleti díj havonta 80e Ft+ rezsit (összesen kb. 120e Ft) fizetnek. Semmilyen szociális ellátást nem kap a család.

Alapítványunk az albérleti díj és a rezsi költségekhez járult hozzá, hogy a nehéz helyzetben lévő édesapa lelkén kisebb legyen a szorítás, és egy kicsit tudjon a gyógyulására is odafigyelni.

Adományozók: Anonim adományozó, Bay Gábor, Fehér Márta és Kárpáti András, Nagy Roland, Dr. Székely Eszter és Pálos György

Tags:

bottom of page