top of page

Irén és unokája Sanyika

Irén 2012-2013 között az unokája születésétől kezdve a gyámja volt, mivel az anya ekkor még kiskorú volt. Miután az anya betöltötte 18. életévét a nagyszülő gyámi tisztsége megszűnt, azonban Sanyikát azóta is Irén neveli saját háztartásában. Az anya nagyon ritkán tartja a kapcsolatot kisfiával, jelenleg már egy másik kerületben él, és gyermeket vár új élettársától. A családi pótlékot és a GYES-t ugyan odaadja a nagyszülőnek, azonban a banki átutalás miatt az anya tartozásait folyamatosan levonják, így havi 33.000 Ft-ból kell Irénnek és Sanyikának megélnie. Irén jelenleg munkanélküli, semmilyen ellátásban nem részesül. Az apa semmilyen formában nem támogatja a családot.

Sanyika 2012 decemberében, születése után nem sokkal agyhártyagyulladást kapott, melynek szövődményeként hallása súlyosan károsodott. Azóta folyamatos intenzív fejlesztésre lenne szüksége. Gyakran betegeskedik, ami egyre több gyógyszer kiadással jár (a közgyógy támogatás értékhatára olyan alacsony, hogy a szükséges gyógyszereknek csak egy részére használható).

Sanyika idén januárban kezdte el az óvodát egy nagyothallókat befogadó speciális intézményben, mely sok plusz kiadást jelent Irén részére. Anyagi helyzetük nagyon rossz, több bútort el kellett adniuk, hogy fedezni tudják a kiadásokat.

A családot élelmiszerrel, buszjegyekkel tudtuk támogatni.

Adományozók: Anonim adományozó, Nagy Roland, Németalföldi Tolmács és Fordító Iroda

Tags:

bottom of page