top of page

Faragó Alex tanulásának támogatása/iskolai biztonsága

Kovács nagymama 2015. szeptembertől neveli egyedül unokáját Faragó Alexet, a kisfiú édesanyja vidéken kezdett új életet, nem támogatja a családját. A nagymama és Alex a 80 éves dédszülő önkormányzati lakásában élnek, 2 nyugdíjból és a családi pótlékból gazdálkodnak - ebből fizetik a lakás rezsijét, élelmezésüket, a dédszülő és Alex gyógyszereit. A kisfiú számos nehézséggel küzd már, több diagnózis is alátámasztja a sajátos nevelési igényt. Több iskolaváltást követően két éve a Borostyánkő Alapítvány Heuréka Általános Iskolába nyert felvételt, jelenleg 4. osztályos tanuló. Az iskola tanulóinak többsége magatartási, beilleszkedési nehézségekkel, egészségügyi problémákkal, tanulási részképesség zavarokkal küszködik. Nagyon fontos számukra az egyénre szabott, differenciált oktatás, amelyre Alexnek is nagy szüksége van. A nagymama alkalmanként meg tudta oldani az iskola térítési díjának fizetését a havi kiadásokon felül, de ez rendszeresen nem megy.

Az iskola eddig mindenben segítette a családot, az elmúlt tanévek során el tudott tekinteni a havi 20 000 Ft térítési díjtól Alex családjának nehéz anyagi körülményei miatt, azonban ez jövő évtől már nem megy a csökkenő állami támogatások miatt.

A nagymama erején felül neveli sajátos nevelési igényű unokáját és látja el mellette 80 éves édesanyját, azonban az alacsony nyugdíjukból a rendszeres 20.000 Ft-os befizetéseket már nem tudja kigazdálkodni. Alexnek viszont mindenképpen szüksége van erre az iskolára.

Alapítványunk befizette Alex szeptember havi iskolai tandíját.

Adományozók: Anonim adományozó, Lechnerné Vadász Judit, Dr. Székely Eszter és Pálos György, SZJA 1%

Tags:

bottom of page