top of page

Magdi és két unokája

Magdi 2016 augusztusáig egyedül élt egy pici albérletben. Ekkor költözött hozzá vidékről a lánya a két gyermekével, miután megromlott a kapcsolata a gyermekek apjával. Rövid idő elteltével az anya ismeretlen helyre távozott, a két unokát a nagymamára hagyta. A talált óvodát és iskolát a gyerekeknek, és bár a jogi helyzetük egyelőre rendezetlen vállalja a gondozásukat-nevelésüket. Ágyakat, szekrényeket vásárolt a gyermekek számára, és felkészítette őket az iskolába, óvodába is. A kislány óvodába jár, az első osztályos kisfiú közép-súlyos mentális retardációban, vele született szívbetegségben szenved, ezen kívül autista, és nem szobatiszta, pelenkázni kell. A nagymamát ez a helyzet anyagilag nagyon megterhelte. Amíg nem nevezik ki a gyermekek gyámjának, nem jogosult juttatásokra, pl. ingyenes utazásra. A speciális iskolában a havi térítési díj 5.800 Ft, és a a 2009-ben született kisfiú részére pelenka is sokba kerül.

A család állandó havi bevétele attól függ, hogy Magdi hány napot tud dolgozni, mert napidíjat kap. Sajnos a kisfiút gyakran kell vinni orvoshoz, és ez a jövedelmüket is befolyásolja.

Magdinak vettünk két havi BKV bérletet, a kisfiúnak pedig pelenkát.

Adományozók: Anonim adományozó, Bay Gábor, Grósz Judit, Lechnerné Vadász Judit, Nagy Roland, Dr. Székely Eszter és Pálos György

Tags:

bottom of page