top of page

Lívia

Lívia, (aki mindössze 40 éves) és férje nehéz anyagi körülmények között albérletben neveli 4 kiskorú gyermekét. A kiskorúakon kívül van még két felnőtt gyerekük is, akik külön élnek, és egy 16 éves fia, akinek alkalmi munkái vannak. Ez a nagyfiú többnyire a barátnőjénél alszik, de gyakran hazajár enni. A kisebbek közül a 7. osztályos lányuk középsúlyos értelmi sérült, jelenleg speciális iskolába jár, csak hétvégén lakik a szüleinél. A másik három kislány közül az egyik 3. osztályos (Lívia elmondása szerint okos, jó tanuló), a két fiatalabb lány még óvodás.

A család tíz éve lakik jelenlegi albérletükben, melyet elég rossz állapotban és bútorozatlanul vettek ki. Az elmúlt években szépen rendbe hozták, de a bútorzat még mindig nagyon hiányos. Amikor meglátogattuk őket, szép rendet találtunk.

Lívia egy keverőtárcsás géppel mos, és nincsen centrifugája. A ruháikat polcokon tartják. A konyhában a mosogató alatt nincs szekrény.

Az apa alkalmi munkákkal egészíti ki a jelenleg csak családi pótlékból és GYES-ből származó jövedelmüket. Lívia örömmel mesélte nekünk, hogy talán most lesz végre a férjének bejelentett állandó munkája, másnap kellett bemennie a gyárba jelentkezni.

Alapítványunktól akasztós szekrényt, konyhabútort, és három heverőt kaptak.

Adományozók: Demeter Júlia, Friss Ágnes, Hoffmann Andrea és Szegő Judit

Tags:

bottom of page