top of page

Gergely újra dolgozik

A fiatal férfi rendkívül udvarias, szerény, szorgalmas ember. Nehéz életút áll mögötte, de mindent megtesz, hogy új életet tudjon kezdeni. Az utcai létforma után már leküzdött egy szenvedélybetegséget, és most 2 hete újra dolgozik. A vállalkozót, aki felvette többek között az győzte meg, hogy elmondott magáról minden rizikófaktort. Budapesten minden állásinterjúra gyalog ment. Annyira becsületes, hogy inkább órákat gyalogolt, de nem akart bliccelni. A munkahelye kb. 1 óra gyaloglásra van a lakóhelyétől, és miután pénze nincs bérletre, ezért dolgozni is gyalog jár, rendületlenül. Munka után továbbra is megy üvegeket gyűjteni, és visszaváltani, hogy legyen mit ennie az első fizetéséig is. A legjobbkor érkezett egy férfi kerékpár adomány, amit oda tudtunk neki adni, így talán nem fog annyira kimerülni. Viszont lakat és lámpák nincsenek hozzá. A vállalkozó a próbaidő alatt csak 4 órára vette fel, és az első jövedelméből még az elmaradt lakbérét is rendeznie kell. Ami viszont nagyobb baj, hogy minden nap azon kell izgulni, hogy ne lopják el az adomány kerékpárt, és ne büntessék meg, amiért világítás nélkül közlekedik.

Gergelynek az Alapítványtól egy - a tolvajok által használt csípőfogóval nem elvágható - vastagabb lakatot és első-hátsó lámpát, és egy bicikli pumpát vettünk.

Adományozók: Anonim adományozó, Balajti Ágnes, Benedek Gabriella, Forgács Eszter, Grósz Judit, Lastofka Ágnes és James Griffin, Wladika Zsuzsa és Vadászi Domonkos

Tags:

bottom of page