top of page

Gáspár

Gáspár házassága megromlott, lakhatási körülményeik kritikusak voltak, így 4 gyermekük 2013 óta egy gyermekotthonban nevelkednek. A szülők azóta elváltak, mindketten rendezetten, új párkapcsolatban élnek. Kapcsolatukat egymással is rendezték, gyermekeiket rendszeresen, közösen látogatják a gyermekotthonban, a velük kapcsolatos dolgokat meg tudják egymással beszélni, egyetértésben hozzák a szükséges döntéseket.

A 26 nm-es önkormányzati lakásban Gáspár maradt, akinek kimondott életcélja, hogy a gyermekeket ismét nevelhesse. Ezért mindent meg is tesz, pl. a felhalmozott 1,6 millió Ft hátralékra 2016 júliusában részletfizetési megállapodást kötött, melyet rendben teljesít; a lakást kifestette, vízórát szereltetett fel, a főzéshez gázpalackot szerzett. A helyzet pozitív változása, a lakáskörülmények nagyfokú javulása miatt a Gyermekvédelmi központ javaslatára a gyermekek havonta egy hétvégét az apa lakásában tölthetnek, aminek a gyerekek is nagyon örülnek. A hazagondozásnak azonban még egy objektív feltétele, hogy a fürdőszobában a meleg víz biztosításához egy villanybojlert is szereltessen fel az édesapa.

Gáspár dolgozik, több mellékállást is vállal pluszban. A Gyermekvédelmi központ szakembereivel egyetértésben egy villanybojler beszerzésében támogattuk Gáspárt, így további erőt, lendületet adtunk elhatározásához, és így minden akadály elhárult a négy gyerek hazagondozása előtt.

Adományozók: Anonim adományozó, Kocsis Gábor, Dr. Székely Eszter és Pálos György, SZJA 1%, Dr. Wladika Zsuzsa és Vadászy Domokos

Tags:

bottom of page