top of page

Gergő

A 15 éves fiú eddig több súlyos, traumatikus életeseményen ment keresztül, krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett, ami egy éve tünetmentes. Ennek kapcsán többször került életveszélyes állapotba. Ez a betegség teljesen megváltoztatta a család életét. A folyamatos szorongás, a magas stressz-szint, a gyakori halálfélelem része lett az életüknek. Ezzel egy időben az apa munkanélkülivé vált, és az anyát is leszázalékolták. Egy évvel ezelőtt cukorbetegséget diagnosztizáltak a fiúnál, ami tovább nehezítette a család helyzetét. A gyermek orvosai szerint a gyógyulás alappillére a rendszeres mozgás, a sport, mert az segíti a vércukorszint normál övezetben tartását.

Az eltelt egy évben Gergő napi szinten több órát biciklizett, ami pozitív hatással volt mind a túlsúlyára, mind a vércukorszintjére és pszichés állapotára is. 40 kilót fogyott, és normál értékre beállt a vércukorszintje. Az idei tanév kezdetétől már iskolába jár, korábban magántanuló volt. Sajnálatos módon kerékpárja egy baleset következtében használhatatlanná vált. Azóta nagyon felment a vércukorszintje, ami miatt sokat hiányzik újból az iskolából.

A család kérése egy olyan kerékpár volt, amellyel a fiú ismét sportolhatna, és folytathatná az egészségét támogató életvitelét.

Egy Neuser kerékpárral tudtuk Gergőt megajándékozni, aki óriási örömöt szereztünk ezzel.

Adományozók: Benkő Judit és Sipos Éva

Tags:

bottom of page