top of page

Barta Pali nehéz életkezdése

Pali 1 hónapja él a LÉLEK-Házban, mert apja elhagyta, és édesanyja alkoholfüggő, akinek erőszakos partnerei miatt számos agressziót kellett elszenvednie. Az anyuka válasza az volt erre a problémára, hogy gondolkodás nélkül elzavarta otthonról a kamasz fiát, először csak órákra, majd később végleg. A szomszédok hívták fel a veszélyeztetésre az illetékesek figyelmét és így került a LÉLEK-Ház program látóterébe. A felvétel egyetlen dilemmája az volt, hogy a fiatalember semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett. Ez hamar megoldódni látszódott, mert a cukrász iskola ahol tanul esti tagozatú, így Pali el tudott helyezkedni közfoglalkoztatás keretében egy bölcsődében, ahol rugalmasan kezelték a munkaidejét. Sajnos az öröm rövid volt, mivel a bölcsődének a közfoglalkoztatottak számát csökkentenie kellett, így 2016.02.29. napjával véget ért is ért a munkaviszonya. Az utolsó munkanapján ráadásul a kabátját is ellopták a bölcsődéből, amiben az üres pénztárcáján kívül az iratai is benne voltak.

Ennek az alig 18 éves fiatalembernek komoly nehézségekkel kell már most szembenéznie, igaz, hogy sok szeretetet, támogatást kap a Ház segítőitől, de jövedelme nincs, édesanyja veszi fel helyette a családi pótlékot (ennek intézése folyamatban van), emellett egy sporttáskányi holmival költözött be, alig van ruhája, és miután ellopták, még pénztárcája és kabátja sem maradt. Jelenleg a mások által felajánlott élelmiszereket fogyasztja. A népkonyháról hétköznaponként kap egy tál meleg ételt, de hideg élelmiszert nincs miből vennie, így igen sovány szegény fiú. Pali nagyon eleven, barátságos, szeretethiányos, törődést, figyelmet igénylő személyiség, aki jó képességekkel bír, és a nehéz gyermekkor ellenére sem kallódott el, hanem segítséget kért, a gyermekvédelmi rendszerben is mindig együttműködött, célokat tűzött ki maga elé.

Pali 18 éves és hajléktalan ellátásban kezdi az életét, üres zsebekkel, gyermekkori traumákkal. Minden támogatást megérdemel. Az Eranus élelmiszerrel, ruházattal, és - amivel felvidítottuk a napjait - sütéshez nélkülözhetetlen eszközökkel (formák, hab és fésűkártyák, díszítők, habverő, cukrász mérleg), támogatta, hiszen Pali cukrásznak készül.

Adományozók: Czárán Judit, Nagy Ida, Kemény Ágnes, Seller Orsolya és Wollner Zsuzsa

Tags:

bottom of page