top of page

Borbála

A 44 éves Borbála élettársával együtt neveli nagy szeretetben három kiskorú gyermeküket.

Az édesanyánál három és fél éve kiújult a leukémia. Az elmúlt éveket szinte egyfolytában kórházban töltötte, egy-két hétre engedték csak ki, majd következett a következő kemoterápia. Sajnos az állapota nem javult. Az orvosok csontvelő átültetés reményében kezelték, azonban ez 2022 januárjára kiderült, hogy nem lehetséges. Az édesanya esetében nem csak az átültetés nem tud megvalósulni, hanem további kemoterápiát sem kaphat, mivel a szervezete még egy kezelést követően lehet hogy feladná. A januári zárójelentésben benne van, hogy csak palliatív ellátásban részesülhet.

Az édesanya helyzetét még jobban bonyolítja, hogy a folytonos gyógykezelések miatt dolgozni nem tudott, és kiderült, hogy a TAJ kártyája tartozás miatt, sárgán világít. Ezáltal még a vérátömlesztést, vagy fájdalomcsillapító kezeléseket sem tudja felvenni.

A NAV-tól a pontos információt lekérve a pontos tartozás összege 63.150. forint. Az édesapa az egyetlen kereső képes személy a családban és ezt az összeget egyszerre nem tudják kispórolni. Bár van egy nagykorú lányuk, azonban ő középsúlyos értelmi fogyatékos, ő az édesanyjának otthon tud segíteni, de munkát nem tud vállalni.

Borbála társadalombiztosítási tartozását kiegyenlítettük, így amennyiben lehetséges, vérátömlesztéssel még meg lehet hosszabbítani az édesanya életét.

Adományozók: Czoboly Márton, Fehér Márta és Kárpáti András, SZJA1%, Tuza Bereniké

Comments


bottom of page