top of page

Erzsébet és István

István 12 éves, siket, autizmus spektrumzavarral élő kisfiú. 2019 novembere óta állapota romlik. Gyógyszeres kezelést kap, dührohamai miatt pszichiátriai kezelés alatt áll. Rossz mentális állapota miatt nem mozdul ki a lakásból.

Istvánt egyedül neveli édesanyja, Erzsébet. Miután a lakást a gyermek miatt még bevásárolni is csak nehezen, segítséget szervezve tudja elhagyni, munkát nem tud vállalni. Az egyetlen segítség a külön élő édesapa, aki azonban csak munka után és hétvégén tud felügyeletet biztosítani közös gyermeküknek. A család jövedelme az ápolási díjból és az emelt összegű családi pótlékból áll, ezek összege 137.420 Ft.

István kora ellenére nem szobatiszta, és az autizmusából fakadó rugalmatlansága miatt csak egyféle pelenkát fogad el (ami nem az orvos által felírható fajták közé tartozik). Ugyancsak az autizmusban markánsan érintett gyermek rugalmatlan gondolkodása és szelektív ételfogyasztása miatt néhány ételt fogad csak el. Mindez nagyon nehézzé és drágává teszi a gyermek ellátását. Mivel a gyermek siket, kommunikálni csak írásban tudnak vele. István egyéni tanrendben tanul, online formában, az édesanya segítségével.

Az édesanyát a rezsiszámláinak befizetésével tudtuk támogatni, így ebben a hónapban ezzel a kérdéssel nem kell foglalkoznia, a felszabadult pénzt gyermekére tudja fordítani.


Adományozók: Anonim adományozó, Beck Andrea, Fehér Márta és Kárpáti András, Oláh Anna, Őz Beáta, SZJA 1%

Tags:

Comments


bottom of page