Erzsébet

Erzsébet egyedül él egy egyszobás önkormányzati bérlakásban. Gyermekeivel régen megromlott a viszonya, azok nem látogatják, nem tartanak vele kapcsolatot. A kerületi családsegítő szolgálatnak régi ügyfele – időről időre jelentkezik náluk segítségért különböző ügyekben (anyagi nehézségek, díjhátralék ügyintézéshez tájékoztatás, adatlapok kitöltésében segítség, adományigénylés). Erzsébet mentális problémák miatt 1989 óta több alkalommal szorult kórházi ellátásra, dolgozni betegsége miatt nem tud, rendszeres gyógyszeres kezelésre szorul.

Összes jövedelme a rokkantsági ellátás, amiből levonások miatt 49.810 Ft marad havonta, valamint az önkormányzati lakásfenntartási támogatás, melynek összege havi 3.000 Ft.

Bár nagyon igyekszik, hogy ne halmozódjon fel tartozása, próbál mindent időben befizetni, de így is előfordul, hogy elcsúszik a díjak teljesítésével.

Legutóbb az MVM Zrt-től kapott egy összesítő villanyszámlát, melynek összege 40.419 Ft. Ezt a pénzt nem tudja már kigazdálkodni – arra kéri az Alapítványt, hogy legyen segítségére, s vállalja át a számla kifizetését.

Tags: