top of page

József

József 81 éves. Feleségével, valamint két felnőtt fiával él közös háztartásban. A család szociális helyzete kritikussá vált az utóbbi évek során. József és felesége idős, beteg emberek már, azonban felnőtt fiaik egészségi állapota is gondoskodást igényel. Egyik fiuk skizofréniában szenved, másik gyermekkora óta cukorbeteg. Néhány éve az egyik lábát amputálták, művese-kezelésre szorul, jelenleg kómában van. Mindezek mellett jelentős összegű közműhátralékukat is rendezniük kell. Az idős ember egyedül próbál helytállni felesége ápolásában, fiai ellátásában és a lakhatásukat érintő nehézségek rendezésében. A család bevételi forrásai nagyon szűkösek. Mindennapi megélhetésüket, a gyógyszerek és a kórházi kezelések árát nagyon kevés összegből kell kigazdálkodniuk. A Családsegítő Szolgálat népkonyhai szolgáltatással segít.

Alapítványunk megkeresésekor az okozta a legnagyobb nehézséget, hogy a lejárt vízórának cseréjét nem tudták kifizetni. Sajnos azonban mire felvettük a családdal a kapcsolatot, József fia elhunyt. Gyorssegélyként a többszázezres temetés költségeinek kifizetésében is segítettük a családot a vízóra csere mellett.

Adományozók: Adorján Bence és családja, Bornemissza Eszter, Czoboly Márton, Kocsis Gábor, Dr. Szepesi Anna és Waliczky Tamás

Tags:

Comments


bottom of page