top of page

Melinda és Károly

Melinda és Károly sokáig élt hajléktalanként, mígnem 2019 őszén végre egy önkormányzati bérlakás bérlőivé váltak. A pár már hajléktalanságuk idején is folyamatos munkaviszonnyal rendelkezett (igaz, sajnos a munkáltatói negatív hozzáállás miatt ez sokszor nem bejelentett jogviszony volt, vagy csak 2-4 órára jelentették be őket). Azóta is mindvégig dolgoztak. A lakhatási program munkatársaival folyamatosan együttműködtek.

2022. decemberében mindketten megbetegedtek. A hónap végére úgy tűnt, rendbejöttek, de 28-án Melinda hirtelen kórházba került, mert tüdőműködése összeomlott. Azóta mesterséges altatásban tartják intenzív osztályon. Küzdenek az életéért, de remélhető felépülése esetén is valószínűsíthető, hogy tavasznál hamarabb nem fog tudni újra munkába állni.

Károlyt – mivel jelezte, hogy párja betegsége miatt nem tud egy darabig dolgozni menni – munkaadója kijelentette. Melinda jogosult lehet táppénzre, de csak a kórházi tartózkodás leteltét követően tudják azt megigényelni. Jelenleg a család semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik. Nagykorú gyermekeiktől kapnak némi segítséget, de ez lakhatásuk és megélhetésük biztosítására nem elég.

A család havi lakhatási költsége kb. 42.000 forint (lakbér, valamint gáz- és áramdíj).

A krízishelyzetben lévő házaspárt kéthavi rezsi-költséggel, egy nagy bevásárlással tudtuk támogatni, ami a legnehezebb időszakon átsegítette őket. Melinda csodával határos módon azóta kikerült a kórházból és már otthon lábadozik.

Adományozók: Adorján Bence és családja, Papi Attila, Szepesi Anna és Waliczky Tamás

Tags:

Comentários


bottom of page