top of page

Terézia és családja

Terézia 42 éves. Férjével és 8 éves kisfiával bérlakásban élnek. Az asszony egy magánkórházban dolgozott, a férj villanyszerelőként. Az év elején jelentkeztek a Családsegítőnél, hogy az addig felhalmozott adósságaik rendezésében kérjék segítségüket. Az adósságtörlesztés el is kezdődött, de félbeszakadt, mert januárban kisfiuk gyomrában daganatot diagnosztizáltak. Megműtötték, de a daganat kiújult. A kisfiú folyamatos kezelés alatt áll, de jelenleg csak szondával tudják táplálni. Mivel a gyerek ellátásához, kórházba való szállításához mindkettőjükre szükség van, ezért állásukat (és jövedelmüket) elvesztették. Az édesanya megigényelte a GYOD ellátást, ami 232 000 forint lesz, ha megkapja. Az édesapa jelenlegi jövedelme a GYES, ami 28.500 forint. A gyermek kötőszövet izom daganatban szenved. A hasában alakult ki egy ökölnyi nagyságú daganat, ami rátelepedett a veséjére és a vastagbélre. Műtét után a daganat kiújult, ezért további kezelésekre van szüksége. Sugárkezeléseket, injekciót, gyógyszereket kap, jelenleg csak szondával tud enni. A gyermeket pelenkázni is kell, amit a saját költségükből kell kifizetniük, plusz az ezen felüli gyógyszer kiadások, amikre anyagi támogatást nem kapnak. Mindez hatalmas anyagi megterhelést okoz a család számára. Mostanra a családnak 245.223 Ft lakbértartozása, illetve 643.407 Ft villanyszámla tartozása halmozódott fel. A szondagép csak villannyal működik, ezért ha kikapcsolják, akkor a gyermeket nem tudják megetetni.

Alapítványunk támogatásával visszakapcsolták a villanyórát, befizettük az első törlesztőrészletet az ELMÜ felé. Emellett vásároltunk élelmiszert, gyógyszert és ruhát a kisfiúnak.

Adományozók: Czoboly Márton, Korányi László, Mélykuti Ilona és Elek László, Dr. Szepesi Anna és Waliczky Tamás, Dr. Székely Eszter és Pálos György

Tags:

Comments


bottom of page