top of page

Ibolya

Ibolya négy gyermekével 2011. augusztus 1- én költözött egy Anyaotthonba. Mielőtt a család bekerült a gyermekvédelem rendszerébe, Budapest melletti településen éltek a gyermekek édesapjával együtt a saját tulajdonú lakásukban.

Az apuka komoly alkoholbetegsége, időnkénti munkanélkülisége miatt nem tudták fizetni a lakásra felvett jelzálogalapú hitel törlesztését és a közüzemi díjak nagy részét sem.

Jelentős tartozás halmozódott így fel az évek alatt, ami oda vezetett, hogy kikapcsolták a gázt és az áramot, valamint végrehajtás alá került a lakás.

A szülők kapcsolata a problémák hatására megromlott. Ibolya szeretné, ha férje kezeltetné alkoholproblémáját, de a férfi nincs betegségének tudatában, így az anyuka nem tervez vele további közös jövőt. Már több mint egy éve külön élnek.

Az édesanya jelenleg regisztrált munkanélküli, október közepétől egy támogatott képzésre fog járni és mellette keresi a munkát. A gyermekek általános iskolások, nagyon aranyosak és jól neveltek. Édesanyjukkal nagyon jó, bizalmi kapcsolatuk van, kölcsönösen támogatják, védik, szeretik egymást.

A Bankkal egyezkedve és az apai nagyszülők anyagi segítségével együtt sikerült a hiteltartozást egy összegben végtörleszteni, így a lakás megmaradt és kizárólagos tulajdonosa Ibolya lett.

A TIGÁZ felé is rendezte tartozását, a víz és közös költség elmaradásait pedig a Családsegítő Szolgálattal együttműködve, adósságrendezés keretében fogja visszafizetni az anyuka. Az ELMŰ irányába több mint 1 millió forintos fizetési elmaradása van, amire részletfizetési lehetőséget kapott, amit 51 havi részletben kell teljesítenie. Az első évben 10 ezer, a második évben 20 ezer, a harmadik évtől kezdődően 30 ezer forintot kell fizetnie havonta.

A család visszaköltözhet otthonába, ha a kártyás villanyóra beszerelésre kerül, aminek a költsége 17 ezer forint, illetve első alkalommal az órát 10 ezer forintos kártyával kell feltölteni.

Alapítványunk adományozók segíségével a kártyás villanyóra felszereléséhez szükséges 27.000Ft-ot adott át a család részére.

A pénzt a Fehér/Gulyás családnak, és Kárpáti Andrásnak köszönjük!

Tags:

bottom of page