Edit

Edit évek óta egyedül neveli három gyermekét. 2011 augusztusában Martin, Edit középső gyermeke belefulladt a Lupa-szigeti tóba. Csaba (17 éves) és Klaudia (10 éves) jó tanulók. Csaba gimnáziumba, Klaudia általános iskolába jár. Egyikük sem tudta kiheverni Martin elvesztését.

Amikor Edit segítségért fordult alapítványunkhoz, a család havi jövedelmét a 29.600.- Ft családi pótlék, és a 28.500.- Ft bérpótló juttatás jelentette. Edit próbált különféle ruhaneműt árulni a Bosnyák téri piacon szombatonként, mellyel havi szinten kb. 8-10 ezer forinttal tudta kiegészíteni pénzüket.

Edit intenzíven keresett állást (melyet a munkaügyi kiskönyve is igazol), de 6 elemivel, szakma nélkül reménytelen volt a helyzete.

Martin temetése 320.000.- Ft-ba került, melyet havi 30.000.- Ft törlesztéssel fizet vissza Edit a hitelezőknek. A lakbér havi költsége 45.000.- Ft volt, de a temetés óta nem tudták fizetni. A gázt már kikapcsolták. A sok felhalmozódott tartozás miatt el kellett hagyniuk az albérletüket.

Alapítványunk összegyűjtött használt ruhákat, melyeknek eladásával Edit egy kis pénzhez jutott. De ez csak átmenetileg oldotta meg a helyzetüket, hiszen a legfontosabb volt egy bejelentett munkahely találása Edit részére. Ez év január elsejétől ez is sikerült! További fontos segítségként alapítványunk pénzt gyűjtött a család lakbér tartozásának kifizetésére és kauciót arra az esetre, ha Edit talál kifizethető bérű albérletet.

A pénzt a következő támogatóknak köszönjük: Beck Andrea, Dávid/Czoboly család, a Hoffmann/Simonovits család, Társadalom 2000. Bt, és Tuza Judit.

Edit köszönő levele, megerősített minket abban a hitünkben, hogy alapítványunk az adományozók támogatásával fontos munkát végez! (A levélről az eredeti név aláírását az anonimitás érdekében kivágtuk.)

Tags: