top of page

Etelka

Etelka egyedül él egy újpesti 30 nm körüli, szoba, konyha-előtér, fürdőszobás albérletben. Cukorbetegsége szövődményeként három évvel ezelőtt deréktól lefelé megbénult, kerekesszékkel közlekedik. Férje 4 évvel ezelőtt meghalt, 24 és 23 éves gyermeke külön lakik. Lányának egy évvel ezelőtt trombózisa volt, jelenleg nem dolgozik, fia külföldön vállal munkát. A lakásból csak segítséggel tud kimenni, a bevásárlást lánya intézi vagy segít anyjának, hogy a motoros tolókocsival eljusson a boltba. Etelka ápolónőként dolgozott, majd biztonsági őr volt egészen leszázalékolásáig. Most interneten keresztül próbál munkát találni, sikertelenül. Nyugdíja az ápolási díjjal együtt 78.545 Ft, egyéb jövedelme nincs!! A 78 000 Ft-ból a 45 000 Ft albérleti díjat plusz a rezsit kell kifizetnie, ami együtt általában 70.000 Ft. Havi 8000Ft-ja marad gyógyszerekre és élelmiszerre! Kevés jövedelméből nehezen tud megélni!

Mozgáskorlátozottsága miatt fontos lenne egy stabil, magas fekvőhely, amire a kerekesszékből át tud ülni. A jelenlegi ágya balesetveszélyes, gyakran összeomlik, és ilyenkor Etelka a földön fekve várja, amíg lánya el tud jönni, és felsegíti őt.

Békés Dorottya és Békés Bálint jóvoltából egy franciaágyat szállítottunk Etelka részére, és így régi vágya teljesülhetett!

Tags:

bottom of page