top of page

Csapat projektjeink

2011-ben

Lövölde Bölcsőde

Lövölde téri Bölcsőde 1974-ben nyitotta meg kapuit a VII. kerületben. A Bölcsőde lakóházban található, lakásokból lett kialakítva. A bölcsődei ellátás jelenleg 40 férőhelyen, négy csoportban történik, ahol 2-2 szakképzett gondozónő látja el a feladatokat. A csoportok létszáma 11-13 fő között változik. Egy különálló csoportban szolgáltatásként, időszakos gyermekfelügyelet és játszócsoport is működik.

A gyermekek egészséges fejlődéséhez fontos a levegőn való tartózkodás. A Bölcsődének 35 évig nem volt kertje. 2009-ben széleskörű összefogással sikerült a szomszédos házak közötti, védett helyen található kertben megoldást találni, amely 10-15 perces sétával könnyen és biztonságosan megközelíthető a gyermekek számára. A játszókert kialakítása 2010-ben a szülők áldozatos munkájával és önkormányzati támogatással megkezdődött, azonban több területen is fontos és sürgető a kert továbbépítése.

Eranusunk az Erzsébetvárosi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központon keresztül került kapcsolatba a Bölcsődével. Felvettük a kapcsolatot a Bölcsőde vezetőjével, Rutz Kálmánnéval, és közösen elmenetünk megnézni a játszókertet. Sikerült egy új önkéntes kertészmérnök szakembert is megnyernünk ügyünk támogatására, aki hatalmas segítséget jelentett a reális támogatási lehetőségek megtervezésénél és a kivitelezés során is.

Az egyeztetések és a látogatások során pontosítottuk, mik jelentenék a legnagyobb segítséget a bölcsisek és a gondozónők számára, elkészítettük a kertépítés teljes költségvetés tervezetét, majd Zsuzsával, a bölcsőde vezetőjével közösen kialakítottuk a munkálatok fontossági sorrendjét. Így megállapodtunk abban, hogy a legsürgetőbb igényt a játékok tárolását biztosító tárolóhelység jelenti. Mindeközben egyik önkéntesünk révén kapcsolatba kerültünk az OTP Bank munkatársaival, akik a cég által rendezett Családi Nap alkalmával készített fakerítéseket adományként felajánlották a Bölcsőde részére.

Eransunk tagjai közös munkával feltérképezték és kiválasztották a legmegfelelőbb faházat. A Bölcsőde vezető hatékony, rugalmas és tettre kész segítségével megtudtuk szervezni a faház leszállítását és felépítését. Az Eranus családtagokkal, barátokkal kibővített csapata pedig egy napsütéses vasárnap délelőtt nagy lendülettel és vidámság közepette lenolajjal, majd később fapáccal lekezelte a felállított faházat, a férfiak pedig felszerelték a kerítéseket, amiket színesre festettünk. Így egy vidám színfolttal lett gazdagabb a játszókert, a játékokat biztonságot jelentő, zárható faházban tudják tárolni, a gyerekek pedig újabb csínytevésekre lehetőséget adó házikóval gazdagodtak.

Adományozók: Czoboly Ernő és felesége 65.070.-; Fehér Ildikó/Gulyás Szabolcs 50.000.-; Dávid Ágnes/Horváth Zsolt 20.000.-; Hoffmann/Simonovits család 15.000.-; Kárpáti András 15.000.-; Szauer Csilla/Cserti József 15.000.- és Dr. Petrich Judit 10.000.-.

bottom of page